Gespeeld op: 06-02-2022

Verslag

VK Adegem – KSK Maldegem : 1-1

We zagen afgelopen zondagmiddag een fel betwiste laatste derby tussen VK en SK.

Nadat even voor drie uur het gestopt was met regenen kwamen toch nog behoorlijk wat mensen dit Maldegens burenduel aanschouwen. We zagen vanaf het begin een Adegemse ploeg die positief verraste. Ze probeerden de druk die de SK voerde zo goed mogelijk op te vangen en af en toe uit te breken. Maldegem had ook last van het kleine veld want verschillende passen kwamen niet toe zoals het hoorde. Gaande weg begon KSK het spel toch naar zich toe te trekken en moest de thuisploeg meer aan verdedigen denken. Op het halfuur mocht Fabrice de 0-1 scoren op strafschop na een handsspel in de zestien. Tom, Rob en Gilles kwamen nog voor de rust aan goede kansen maar een uitstekende doelman hield ons van de  0-2.

Adegem kwam uit de kleedkamer voor de tweede helft met een geloof in hun kansen. En die kwamen er ook. Onmiddellijk moest Wout attent zijn om een bal over de lat te duwen en in de volgende tien minuten kregen ze nog een drie tal mooie kansen om de 1-1 op het bord te zetten. Onze jongens verloren de controle over het middenveld en konden zelden of niet dreigen. Lucas kreeg nog een goede kans voor de 0-2 maar de thuisdoelman was attent. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg dan toch wat ze verdiende de 1-1. In de laatste minuut kregen we nog een unieke kans op de overwinning bij een vrijschop juist voor de zestien. Rob achter de bal maar de Adegemse doelman ging goed plat en zo bleef het een gelijkspel. Al bij al een terechte uitslag en een VK die een klein feestje bouwde na het behalen van een punt tegen grote broer.

Komende zaterdagavond om 19 uur ontvangen we Merendree in de Kleine Warmestraat. Supporters wees op de afspraak. FORZA SK