LS.Merendree - LS.Merendree

Gespeeld op: 27-09-2020

Met een zes op zes in onze voetbalzak speelden we afgelopen zondagnamiddag op het kunstgras van Merendree.

De thuisploeg probeerde in het begin van de wedstrijd de toon te zetten maar met balbezit op de eigen speelhelft en af en toe een verre trap naar voren kwamen ze niet. KSK liep niet in de val en zette hoog druk en na 12 min werd Tom na een snelle aanval aangespeeld op het strafschoppunt met zijn rug naar doel, maakte zich knap vrij en plaatste de bal perfect naast de doelman tegen de netten. En nog was onze honger niet gestild want na balverlies van Merendree bij het aftrappen na het doelpunt werd Sander gelanceerd op rechts, en die sneed het strafschopgebied binnen en plaatste de bal overhoeks tegen de binnenkant van de paal en zo tegen de netten. De thuisploeg was dus op één minuut op achtervolgen gezet met twee knappe doelpunten.  KSK was nu de betere ploeg op het veld in de volgende twintig minuten maar af en toe was nonchalentheid de oorzaak dat de oranjehemden eens de neus aan het venster kwamen steken. Onze coach riep onze spelers tot de orde want een doelpunt is rap gemaakt. Na zesendertig minuten mochten we toch een stuk vrijer ademhalen toen Tom zijn tweede van de middag maakte. We gingen dan ook rusten met een 0-3 rustscore met een thuisploeg die offensief onmondig was.

De thuisploeg begon de tweede helft met verse moed en KSK kon op dit moment niet echt meer zijn stempel drukken op het spelbeeld. Toen na 10 min spel een vrije trap niet goed werd beoordeeld door onze doelman Kristof verdween de bal tegen de netten. De thuisploeg was nu wakker geschud maar ook onze boys kregen terug wat meer vat op het spel. Toen Luigi zich doorzette op rechts richting doel plaatste hij de bal in de korste hoek tegen de buitenkant van de paal maar er was niemand op de juiste plaats om de rebound op zich te nemen. Na zeventig minuten was het moment er weer voor Tom om te scoren en zo maakte hij zijn hattrick volledig. Merendree kwam kort nadien bijna aan zijn tweede doelpunt maar met een beenveeg voorkwam Kristof dat. Drie minuten voor het eindsignaal kwam de eindscore toch op het bord toen een afgeweken schot richting doel door Bryan werd afgeblokt maar toch over Kristof, die nog probeerde de bal over de lat te duwen, in het doel verdween.

Zeker een verdiende overwinning met een goede eerste helft en stuk mindere tweede. Door deze zege blijven we samen met Destelbergen aan de leiding van het klassement met negen op negen. Komende zondag spelen we terug op verplaatsing om 15u op het kleine veld van Assenede.