LS.Merendree - LS.Merendree

Gespeeld op: 10-10-2021

Merendree – KSK : 0-2

De wedstrijd startte erg behoudend aan beide kanten met het meeste balbezit voor KSK en een eerste kans na vijf minuten spel toen Tom uithaalde vanop 20 meter en de bal zoefde maar net naast het doel. Merendree werd stilaan wat sterker in de omschakeling met na vijftien minuten hun eerste kans maar onze doelman Kristof had een prima reflex met de hand in huis om zijn doel te vrijwaren.

Op minuut 22 werd een collectieve aanval opgezet vanop links door KSK en door een dubbelpass tussen Rob en Luigi werd Luigi voor doel gebracht en die werkte koelbloedig af.

Merendree was niet echt aangeslagen door dit doelpunt en kreeg kort erop een mooie kans maar terug Kristof reageerde attent met een voetveeg. De wedstrijd verliep verder in de eerste helft met licht overwicht voor ons maar het was wel opletten voor de omschakeling voor de thuisploeg.

Merendree nam het commando over in het begin van de tweede helft terwijl ook de wedstrijd stillaan ook bitsiger werd. Dit resulteerde in een paar terechte gele kaarten. Ondertussen bleef de thuisploeg knokken en relatief goed voetballen. Toch werd het 0-2 aan de overkant. Op een tegenaanval scoorde Fabrice, nadat eerst een schot van Luigi werd afgeblokt, met zijn linkse in het dak van het doel. De thuisploeg probeerde nogmaals te reageren na dit doelpunt maar tot echte kansen kwamen ze niet na enkele vrij – en hoekschoppen. KSK kwam zelf bijna aan een derde doelpunt, eerst toen Tom in de ruimte werd gestuurd en onterecht werd afgevlagd voor buitenspel en toen de pas ingevallen belofte Lucas Vanhaeverbeke zich mooi vrij kapte op de rand van de zestien en de bal plaatste naar de winkelhaak maar helaas voor zijn debuut was de kruising de spelbreker.

KSK speelde de wedstrijd als een volwassen ploeg uit en nam de drie punten mee na toch wel een wedstrijd die toch niet echt gemakkelijk was. Met deze overwinning blijven we op twee punten van de koploper Destelbergen.

Komende zaterdagavond terug een derby tegen een ploeg dat ook goed aan het seizoen is begonnen namelijk de buren uit St Laureins. Iedereen op post voor deze wedstrijd.