Lovendegem - Lovendegem

Gespeeld op: 02-03-2020

Na een weekend rust speelden we afgelopen zondagmiddag op het kunstgras van Lovendegem. De thuisploeg was de laatste weken goed op dreef want hun laatste verlieswedstrijd was van half december geleden, dus een ploeg die niet onderschat mocht worden. Vanaf het begin van de wedstrijd waren we aanwezig in het spelbeeld. Lovendegem vond moeilijk hun draai op het middenveld en daardoor konden wij lichte druk uitoefenen op de helft van de thuisploeg. Op het kwartier trapte Bryan een hoekschop vanop rechts en de goed ingelopen Willem aan de tweede paal kon zonder moeite een kopbal plaatsen die in de netten belandde. Na dit doelpunt probeerde Lovendegem te reageren maar hun lange ballen richting spitsen waren geen probleem voor onze verdedigers die een sterk blok vormden.Op het halfuur stond de stand op het scorebord terug gelijk toen bij balverlies door ons op het middenveld onze verdedigers uit verband waren en de spits van de thuisploeg kon zo de 1-1 scoren. De vreugde van de gelijkmaker was van korte duur want vier minuten later verstuurde Niels een gemeten voorzet vanop rechts voor doel en Pieter kopte de bal recht op de doelman maar die bokste de bal achter de doellijn uit zijn doelvlak. KSK bleef baas op het middenveld want de thuisploeg vond geen echte oplossing op ons spel, alhoewel ze bijna op 2-2 kwamen toen een schot vanop afstand de deklat likte. Kort voor de rust werd Niels terug in de ruimte gestuurd op rechts en zijn voorzet werd eerst door Pieter, dan door Jannes doorgelaten en de goed mee opgerukte Fabrice kon zo aan de tweede paal de bal met gevoel in de rechter benedenhoek plaatsen en de ruststand stond zo op 1-3.Bij het begin van de tweede helft twee verse krachten bij Lovendegem die probeerden meer druk te zetten op ons elftal. Maar het was toch Pieter die richting doel werd gestuurd, maar een thuisverdediger kon nog juist zijn voet tegen het leer plaatsen voordat Pieter zijn schot kon trappen. Hoekschop in plaats van de 1-4. Met hun nieuwe krachten in de aanval kwam de thuisploeg meer en meer in het spelbeeld voor en onze jongens konden hun goede eerste helft momenteel niet herhalen. Twintig minuten voor tijd lukten de geel blauwen dan ook de aansluitingstreffer. Lovendegem geloofde er terug in maar de counterende KSK ploeg kreeg toch enkele kansen om terug verder uit te lopen maar de afwerking of de laatste pass waren niet perfect. De laatste minuten moesten we achteruit maar de thuisploeg kwam niet meer tot scoren en zou konden we een belangrijke zege boeken. Al bij al een verdiende zege na een zeer goede eerste helft, een goed begin van de tweede met kansen om de score verder te doen oplopen maar in de laatste twintig minuten toch een thuisploeg die meer drukte maar onze jongens hielden de kleine voorsprong vast. Komende zaterdagavond is Ursel onze tegenstander om 19u30. Iedereen terug op post voor deze derby. FORZA KSK MALDEGEM