KVV Zomergem - KVV Zomergem

Gespeeld op: 26-09-2021

KVV Zomergem – KSK : 1-3

Door het WK wielrennen werd deze wedstrijd reeds om 13 uur afgetrapt, en dat was zeker niet het ideale aanvangsuur voor de spelers en supporters. ( wanneer en wat eten).

KSK begon furies aan de wedstrijd en Zomergem moest direct verdedigen. In het eerste kwartier kregen we tweemaal een super grote kans op een voorsprong, maar eerst werd het schot Van Gilles van net buiten de zestien met een super reflex uit het doel gehouden door de doelman. En na een zoveelste hoekschop kopte Tom van dichtbij perfect op doel maar terug de goede thuisdoelman hield met een kattesprong zijn netten proper. Onze jongens bleven de druk hoog houden maar overhaast- en onnauwkeurigheid hield ons tegen om een doelpunt te scoren. In de eerste dertig minuten kwam Zomergem zelden tot niet over de middenlijn. In het laatste kwartier bleef er druk komen van KSK maar bijna werd het toch 1-0 toen een voorzet bijna werd verlengd in doel aan de tweede paal. We moeten ook vermelden dat de thuisploeg alle momenten aangreep om tijd te winnen bij doeltrappen en inworpen. Na precies 45 minuten floot de scheids de eerste helft af alhoewel kort voordien een thuisspeler zeker vijf minuten verzorging nodig had.

Bij het begin van de tweede helft trok KSK terug volop in de aanval en dat werd beloond na vijf minuten spel toen Tom door de verdediging werd geleid en hij koelbloedig het verlossende eerste doelpunt scoorde. Kort nadien werd Sander op rechts gelanceerd en de doelman die zijn doelgebied verlaten had torpedeerde onze speler. De scheids nam de gele kaart uit zijn broekzak waar rood zeker de straf moest zijn. En toen Abdoulaye kort daarop werd aangetrapt in de zestien nam nog de lijnrechter als de scheids zijn verantwoordelijkheid om ons een strafschop te geven. De gemoederen op als naast het veld liepen wat hoger op. Onze rood gelen bleven op zoek naar een tweede treffer en die kwam er na 75 min toen Tom zich perfect vrijspeelde in de zestien en de bal prima naar Fabrice speelde die van dichtbij de 0-2 tegen de netten trapte. Vijf minuten later werd Tom door de ingevallen beloften volle Renzo in het straatje gestuurd met een prima pass en Tom werkte nu terug af en de 0-3 stond op het scorebord. De vreugde van dit derde doelpunt was van korte duur want de thuisploeg scoorde bij de volgende aanval de 1-3. In de laatste vijf minuten kreeg nogmaals Tom en de ingevallen Niels de 1-4 aan de voet maar beide konden niet scoren. Aan de overkant moest Wout ook nog de 2-3 voorkomen. Dus zeker een verdiende zege tegen een zwak Zomergem die alles gebruikte om het spel te vertragen en met een trio die de leiding had over de wedstrijd die waarschijnlijk al betere wedstrijden hadden geleid. Met deze zege blijven we onklopbaar en volgen we op twee punten van Destelbergen die het maximum hebben na vier wedstrijden.

Komende zaterdagavond hopen we een massa volk te mogen ontvangen voor onze Maldegemse derby tegen Adegem. Dus iedereen op  post om 19u30 in de Kleine Warmestraat.