KVE.Drongen - KVE.Drongen

Gespeeld op: 26-01-2020

Voor de verplaatsing naar de titelkandidaat nummer één, namelijk Drongen, waren we door langdurige gekwetsten, drie schorsingen en een speler weerhouden door een prettig familiaal omstandigheid enorm verzwakt. Door al deze pech mochten er twee beloften starten, namelijk Frederick en Gilles en zaten Warre en Matice samen met Bryan, terug uit de gekwetstenhoek, en reservedoelman Kristof op de bank. Niels Savat startte in de spits.In het begin van de wedstrijd moesten we ons aanpassen aan het kunstgras en aan onze medespelers. De thuisploeg probeerde met snelle balwisselingen ons pijn te doen. Na zes minuten spel mocht de thuisploeg reeds juichen bij de 1-0. Onze jongens waren niet echt aangeslagen door deze vroege achterstand en probeerden geduldig en met op sommige momenten mooi voetbal de thuisploeg bij te benen. En dat lukte ook wonderwel want in de komende tien minuten waren we tweemaal enorm dicht bij de gelijkmaker. In de twintigste minuut was het dan toch raak toen een afgeblokt schot van Niels Crommen voor de voet viel van Gilles en die perfect de bal tegen de netten plaatste vanaf juist binnen de zestien. Een verdiende tussenstand op dat moment. Voor de rest van de eerste helft liet Drongen ons op momenten geduldig de bal rondspelen met af en toe een kleine dreiging tot gevaar. Aan de andere zijde moest onze Wout attent keeperen om de 1-1 op het bord te houden en hadden de spitsen ook niet hun beste dag bij enkele grote kansen. We gingen dan ook rusten met een gelijke stand nadat we de eerste tien minuten het moeilijk hadden maar gaande weg onze voet naast de leider zette. We zagen in het begin van de tweede helft een zelfde spelbeeld als in de eerste, de thuisploeg die probeerden om baas te zijn op het veld en onze jongens die goed georganiseerd voetbalden. Na tien minuten kreeg de thuisploeg een terechte strafschop en die benutte ze om de 2-1 op het scorebord te plaatsen. KSK probeerde al voetbalt de aanval te trekken maar echt de doelman verontrusten dat lukte niet. De thuisploeg kreeg zeker vijf mooie kansen om de score op te drijven maar dat lukte niet en zo bleef er spanning in deze wedstrijd. Op het einde probeerden we nog om een gelijkspel uit de brand te slepen maar dat lukte niet en moesten we attent blijven op de counters van Drongen. Beide ploegen eindigden nog met tien man in de laatste minuut na een opstootje waar Sander onnodig een duw gaf. Al bij al mogen we zeggen dat onze jonge ploeg vandaag een goede wedstrijd hebben gespeeld tegen een ploeg die toch moeilijk tot scoren kwam. Komende zaterdagavond ontvangen we de ploeg uit Zomergem in onze thuisbasis. Alleen op post !!