KSKDJ Lovendegem - KSKDJ Lovendegem

Gespeeld op: 24-10-2021

Lovendegem – KSK : 0-4

Na onze winstwedstrijd tegen St Laureins trokken we als leider afgelopen zondag richting Lovendegem. Vlak voor de aftrap werd bekend gemaakt dat bij onze dichte achtervolger Destelbergen de wedstrijd afgelast werd door een COVID geval.

KSK begon het best aan de wedstrijd. Na vier minuten opende Fabrice vanuit het middenveld de ruimte voor Sander op de rechterkant en die zijn perfecte voorzet werd door Tom tegen de paal gekopt maar in de rebound was Tom toch bij de pinken om de netten te doen trillen. Een super start voor Maldegem aan deze wedstrijd. De thuisploeg was niet echt aangeslagen door deze vroege achterstand en nam het spel over met vooral lange ballen richting hun spitsen. Na goed een kwartier moest onze doelman Kristof een prima save uithalen om de nul op het bord te houden. Lovendegem nam de bovenhand maar na een halfuur op een snelle counter op links dribbelde Rob zich mooi vrij op de achterlijn en zijn strakke voorzet richting Tom werd door onze spits tot een doelpunt geleid waardoor we op 0-2 kwamen en scoorden aan 100%. In het laatste kwartier van de eerste helft moest onze verdediging op hun hoede blijven want een doelpunt van de thuisploeg werd zelf gelukkig afgekeurd voor buitenspel.

De tweede helft was van een ander niveau. KSK was nu de betere ploeg en we kregen kleine en grote kansen om te scoren maar dat lukte voorlopig niet. De thuisploeg probeerde een aansluitingstreffer te forceren maar we kwamen niet in de problemen. Toen Tom een twintigtal minuten voor tijd zich doorzette en Rob kon bereiken stond de bevrijde 0-3 op het scorebord. We kregen nu zelf grote kansen waaronder een prima aanval met als afwerker Gilles maar de thuisdoelman had een super reflex in huis om de bal nog net uit zijn hoek te halen. Maar dat was uitstel want vijf minuten voor tijd bediende Tom nogmaals zijn ploegmaat Rob perfect en de einduitslag van 0-4 stond op het scorebord. Een verdiende uitslag na toch wel een moeilijke eerste helft maar zeker een betere tweede periode.

Met deze uitslag mogen we komende zaterdagavond ons naaste achtervolger (op 4 punten met een wedstrijd minder) Destelbergen ontvangen met als inzet bij een zege de eerste periodetitel van dit seizoen. Dus supporters en alle voetballiefhebbers uit Maldegem en omstreken afspraak nu zaterdag om 19u30 in de Kleine Warmestraat voor deze topper in tweede provinciale A.