KSK Maldegem - KSK Maldegem

Gespeeld op: 01-02-2020

Zaterdagavond pakten we verdiend de drie punten tegen Zomergem.Na ons verlies op Drongen was iedereen er op gebrand om de mannen uit Zomergem met lege handen naar huis te sturen. Gilles Blomme kreeg na zijn goede partij vorige week het vertrouwen van de trainer en begon aan de wedstrijd samen met Jan (terug uit schorsing), Bryan (terug uit kwetsuur) en Pieter ( terug na de geboorte van zijn zoon. Proficiat).Het eerste kwartier hadden we het zeker niet gemakkelijk met de bezoekers. Maar gaande weg kwamen we in ons spel namelijk hoog druk zetten en georganiseerd voetballen.Zo kregen Pieter en Jonas een kans om de score te openen maar de doelman uit Zomergem stond pal. Kort voor de rust mocht Bryan een vrijschop recht voor doel vanop zo’n twintig meter trappen. Hij trapte zijn bal tegen de opgestelde muur maar de rebound belandde voor zijn linker, nam de bal in één keer op de slof en de bal verdween wonderlijk mooi in de rechter bovenhoek van het doel. Een wereldgoal en de 1-0 op het scorebord.In de tweede helft waren we de betere ploeg op het veld. Voorlopig leidde dat niet tot echte grote kansen. Aan de overkant keepte Wout een prima wedstrijd op de zeldzame ballen die in zijn beurt kwamen en hield zo de krappe voorsprong in stand. Na goed twintig minuten spelen mocht Bryan terug een vrijschop nemen op de helft van de tegenstander, bracht de bal voor doel en de goed ingelopen Niels legde de bal achter de doelman tegen de netten.Zomergem probeerde nog de bakens te verzetten maar ons goed georganiseerde elftal bleef de controle over het spel vast houden. Na negentig minuten voetbal mochten we zeggen dat de overwinning over verdiend was na toch een wat moeilijk begin. Onze KSK-boys speelden als een team en brachten op bepaalde momenten prima voetbal.Komende zaterdagavond spelen we op het veld van Evergem Center met aftrap reeds om 19u. Iedereen terug op post voor deze verplaatsing. FORZA KSK