KSK Maldegem - KSK Maldegem

Gespeeld op: 19-09-2020

KSK Maldegem wint derby tegen Adegem !!!

Onder ruime belangstelling ondanks de coronamaatregelingen in het voetbal was Adegem zaterdagavond de tegenstander in de Kleine Warmestraat voor KSK. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd in deze competitie en speelden dan ook voor de ploeg van Groot-Maldegem.

KSK was de eerste helft de beste ploeg op het veld en Adegem vond geen oplossing om KSK iets in de weg te leggen. We kregen in de eerste 25 min de beste mogelijkheden om de score te openen maar dit lukte voorlopig niet. Toen bij balverlies in de verdediging van de bezoekers, zette Fabrice Luigi op weg naar het eerste doelpunt van deze derby. Een verdiende voorsprong op dit moment. In de laatste tien minuten voor de rust kreeg KSK nog enkele grote kansen waaronder een bal tegen de binnenkant van de paal maar de 1-0 bij de rust bleef op het scorebord staan alhoewel het zeker 2 tot 3-0 kon geweest zijn.

In het begin van de tweede helft had KSK het iets moeilijker met de nieuwe veldbezetting van Adegem en toen na 10 min Arne De Smet de bal voor het doel bracht maakte onze Gianni ongelukkig een owngoal. Adegem voelde plotseling dat ze KSK bij de keel konden grijpen maar gaandeweg herstelde het spelbeeld zich terug evenwichtig. Tien minuten na de gelijkmaker kreeg Bryan een vrijschop juist voor de 16 min recht voor het doel. Hij trapte de bal perfect over de muur tegen de onderkant van de lat, iedereen met een KSK hart was ontgoocheld, maar de lijnrechter stak een handje toe en meldde aan de scheids dat de bal over de doellijn was (of het juist was laten we in het midden). Hevig protest van de spelers van Adegem maar de 2-1 kwam wel op het scorebord. Door dit doelpunt waren de bezoekers iets van slag en KSK was nu terug de beste ploeg op het veld. In het laatste kwartier nam Adegem risico’s om nog een gelijkspel uit de brand te slepen en onze KSK jongens kregen nog enkele grote kansen op de counter maar de 2-1 bleef voorlopig staan. Vijf minuten voor tijd werd terug een snelle aanval opgezet door onze ploeg en de ingevallen Davy mocht de 3-1 scoren.

We zagen zaterdagavond dus een sterk KSK, die een kwartier in de tweede helft het iets moeilijker had, maar die toch voor iedereen een verdiende zege behaalde.

Komende zondag om 15u spelen we op Merendree.