KSK Maldegem - KSK Maldegem

Gespeeld op: 02-10-2021

KSK – Adegem : 4-1

Voor deze eerste Maldegemse derby van het lopend seizoen was de opkomst ondanks de regenbuien en de wind toch behoorlijk hoog. We zagen een zeer evenwichtige eerste helft met licht veldoverwicht voor onze rood gele (voor deze wedstrijd wel in het blauw). Adegem liet wel in deze helft een twee tal kansen onbenut na enkele foute passen in onze verdediging maar onze doelman Wout bleef attent in zijn doelgebied. Op het halfuur kwam dan toch de verdiende voorsprong toen Tom een perfecte voorzet vanop rechts aan de tweede paal binnen kopte. Maldegem bleef licht voordeel houden op het spelbeeld en ging dan ook verdiend met een voorsprong na 45 minuten naar de kleedkamer.

Adegem begon het best aan de tweede helft en probeerde de wedstrijd te doen kantelen. Maar na goed zes minuten spel zette Sander zich door op rechts en liet een perfecte voorzet op het hoofd belanden van de inlopende Tom en de 2-0 was een feit. Het spelen werd ook moeilijker door de felle buien en de opkomende strakke wind. Adegem liet bij deze stand ook wat de kopjes hangen en voetbalde niet echt meer. Ze stuurden steeds lange ballen naar voren waar onze verdediging telkens raad mee wisten. Op ons middenveld speelde onze jonge Gilles terug een prima wedstrijd, hij liep vele gaten toe en was dreigend bij enkele Maldegemse aanvallen. Toen Rob twintig minuten voor het einde de ruimte in dook, ging hij alleen op de doelman af en werkte beheerst af en de 3-0 stond op ons scorebord. KSK was nu volledig baas op het veld maar door wat concentratieverlies scoorden onze buren toch de 3-1. Maar onze honger naar nog meer was nog niet gestild want kort voor het einde mocht Rob nog eens een voorzet voor doel brengen en terug Tom was terug op de juiste plaats om zijn derde kopbaldoelpunt van de avond te scoren na wat reboundwerk voor het doel. Kort daarop floot de scheids de wedstrijd af en was de verdiende zege een feit van deze derby. Nadien verbroederden beide teams zich in de kantine en was de sfeer onder elkaar prima tot een stuk in de nacht. Met deze 13 op 15 hebben we onze start zeker niet gemist en blijven we op 2 punten op Destelbergen die nog steeds het maximum heeft. We danken ook onze schepen van Sport Glenn Longueville en ons lokaal cafe De Schouwburg voor de matchballen. Ook dank aan Marc Stul voor het schenken van de hesp voor de tombola. Komende zondag spelen we op Merendree om 15u  en dat zal zeker weer geen gemakkelijke wedstrijd worden. Supporters wees op post en steun onze jongens.