KSK Maldegem - KSK Maldegem

Gespeeld op: 15-02-2020

Na onze minder goede wedstrijd op Evergem mochten we afgelopen zaterdagavond onze geburen uit Sente ontvangen. De omstandigheden waren zeker niet optimaal voor een voetbalwedstrijd want de storm Dennis kwam op en maakten voor beide ploegen het moeilijk om te spelen. We starten met windvoordeel in de eerste helft en dat bracht ons enkele malen tot serieus doelgevaar. Nadat een vrijschop van Bryan ver naast waaide mocht Pieter even later ook zijn kans wagen en die trapte de bal tegen de dwarslat maar de goed gevolgde Fabrice kon de rebound niet verzilveren. Bryan kreeg ook nog een vrijschop maar nu haalde de bezoekende doelman de bal net van onder de lat. Verder zagen we een vrij evenwichtige eerste helft met toch een voordeel voor KSK met de wind in de rug. In het begin van de tweede helft probeerden de bezoekers voordeel te halen uit de steeds meer opkomende wind maar het was Pieter die na vijf minuten spel de score mocht openen. Tien minuten later profiteerde ook Sente van de felle wind bij een vrijschop want Wout kon de bal niet klemmen en een goed gevolgde speler prikte de 1-1 tegen de netten. St Laureins geloofde er in met de wind in de rug maar tot echte kansen kwamen ze niet. Toen Pieter tien minuten voor tijd een fraaie individuele actie maakte kon de pas ingevallen Roy de 2-1 tegen de netten trappen.KSK probeerde de voorsprong vast te houden maar moest toch achteruit doordat de wind nu zeker een grote spelbreker was om nog een deftige aanval op te zetten. Drie minuten voor tijd mocht Sente een vrijschop op grote afstand nemen maar door de wind was dat geen probleem en de bal werd doorgekopt tegen de netten . 2-2 na een wedstrijd waar beide ploegen in iedere helft toch voordeel haalde uit de wind. Komende weekend is het carnaval in Maldegem en hebben we een vrije zondag. De week erop trekken we richting Lovendegem op zondag.