KSK Maldegem - KSK Maldegem

Gespeeld op: 16-10-2021

KSK – St Laureins : 4-2

Deze topper op afgelopen zaterdagavond loste de verwachtingen in. De talrijke voetbalfans genoten van de zes doelpunten, vier pogingen op het kader en het offensieve spel van beide ploegen.

KSK begon fel aan de wedstrijd en na goed 3 minuten moest de bezoekende doelman een bal lossen en de goed gevolgde Tom was er als de pinken erbij maar evenwel in buitenspel en zo niet de vroege 1-0 op het scorebord. Na goed een kwartier spel over en heen was er een schermutseling in ons doelgebied en daar profiteerde Sente ervan om de score te openen. Onze jongens bleven kalm maar vonden niet direct een oplossing na toch wel veel balvoordeel. Fabrice trapte in die periode ook nog eens tegen de deklat. Vijf minuten voor de rust sneed Rob vanop rechts het doelgebied binnen en werd er foutief gehaakt. Strafschop !

Een klusje voor Fabrice en de verdiende 1-1 stond op het bord. Het doelpunt gaf ons vertrouwen maar kort erop kreeg Sente een prima kans maar de spits trapte de bal tegen de paal en bij de snelle tegenaanval zette Luigi met een hakje aan de zijlijn een oprukkende Tom vrij en die zijn aflegger werd met wat geluk, licht afgeweken, in doel getrapt door Luigi. Wat een ommekeer in vijf minuten tijd.

Na de rust leek de wedstrijd even op slot te zitten. Toch bleef er spanning. Luigi trapte een bal tegen de deklat en aan de overkant verdween een bezoekende bal tegen de paal. Na 65 min werd een Maldegemse aanval vanop rechts voor doel gebracht door Abdoulaye en Tom duwde in de eerste zone de bal tegen de netten. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten bij de 3-1 en bij een hoekschop tien minuten later scoorden ze de 3-2. Er was weer spanning maar kort voor het einde mocht Rob de verdiende 4-2 scoren toen hij in de diepte werd gestuurd op een counter en beheerst de doelman te grazen nam.

We zagen een prima wedstrijd met op bepaalde momenten super spanning maar toch een KSK ploeg die de verdiende drie punten op zak stak. Door de nederlaag van Destelbergen op zondag tegen Poesele staan we sedert zondagavond op kop van het klassement met één punt voorsprong.

Komende zondag om 15u spelen we op Lovendegem. Supporters wees terug op post voor deze uitwedstrijd. FORZA KSK MALDEGEM