KSK Maldegem - KSK Maldegem

Gespeeld op: 18-01-2020

Zaterdagavond hadden we terug een echte derby in Maldegem, namelijk de geburen uit Eeklo waren op bezoek.De mannen uit Eeklo begonnen het best aan de wedstrijd door vroeg druk te zetten en kwamen er gepast uit met enkele goede aanvallen. Toen na 8 min spel een inworp bij de spits uit Eeklo, gekend in Maldegem uit het verleden, kwam moest onze verdediger Jan een trekfout begaan in de zestien om hem af te stoppen. Strafschop en gele kaart. Halil stuurde de bal tegen de netten vanop de elfmeter alhoewel Wout in de goede hoek lag. Een vroege voorsprong dus voor de bezoekers. KSK reageerde gevat maar de verdediging uit Eeklo waren baas over onze aanvallen. Aan de overzijde was het enkele malen warm bij de bezoekende aanvallen die doelgericht waren. We zagen voor de rest van de eerste helft veel balbezit voor KSK maar tot scoren kwamen we niet en zo gingen we de rust in met een kleine achterstand.Bij het begin van de tweede helft was het bijna 0-2 toen een voorzet bijna binnen waaide maar gelukkig voor KSK belandde de bal op de bovenkant van de lat. We zagen een evenwichtig begin verder en bijna was de 1-1 op het scorebord toen Fabrice een bal tegen de paal trapte. Onze verdediging moest ook zeer attent blijven met de bezoekende aanvallen die misschien wel een tweede doelpunt verdiende. Twintig minuut voor tijd maakte Jan een onnodige fout, als het wel een fout was want de speler ging gemakkelijk liggen, op het middenveld en met zijn reactie erop mocht hij de kleedkamers opzoeken met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Maar met tien tegen elf kwamen onze jongens beter in het spel en we kregen enkele gevaarlijke standjes voor het Meetjeslandse doel. Toen tien minuten voor tijd een KSK hoekschop niet weg raakte uit de zestien kon Jonas zijn voet tegen de bal zetten en verdween de 1-1 tegen de netten. Kort daarop kreeg een bezoekende speler ook zijn tweede gele kaart en begonnen we aan het slot van de wedstrijd met tien tegen tien. Beide ploegen probeerden nog de overwinning binnen te halen maar de stand werd niet meer gewijzigd.Al bij al een terechte uitslag met dit gelijkspel, al zullen ze in Eeklo zeggen dat ze de kansen gehad hebben bij de 0-1 om de score te verdubbelen, maar als je niet zelf scoort kan je altijd het deksel op de neus krijgen. Komende zondag trekken we in de richting van de leider, namelijk de titelfavoriet Drongen met aftrap om 15u. Supporters wees aanwezig!