KFCE Belzele Evergem - KFCE Belzele Evergem

Gespeeld op: 27-03-2022

Belzele – KSK : 1-4

Na onze verlieswedstrijd in de derby tegen Kleit waren we afgelopen zondag de bezoekers bij de laatst geklasseerde Evergem Belzele. Wilden we verder in het spoor van Destelbergen en Kleit blijven mochten we zeker geen puntenverlies leiden.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd de druk vooruit gezet door onze jongens en daar had de thuisploeg moeite mee. Er werden enkele malen geniepige fouten gemaakt door de thuisspelers die wel bestraft werden met een vrijschop maar niet met een kaart. Toen na twintig minuten een voorzet in de Belzele zestien onderschept werd door een speler met de hand belandde de bal op het elfmeterpunt en Fabrice klaarde de klus perfect en de verdiende voorsprong stond op het bord. Kort daarop zette Tom zich door en trapte de bal tegen de paal maar de rebound werd door Sander met de 0-2 benut. Waren we op weg naar een hoge score… ? Neen, want toen één minuut na de dubbele voorsprong terug een zoveelste fout werd gemaakt op Luigi, die nu wel bestraft werd met een kaart, vond Luigi het nodig om na te trappen en stonden we met tien man met nog 65 min speeltijd voor de boeg. Belzele probeerde nu wat meer grip te krijgen met deze numerieke meerderheid en kwam af en toe nu wel eens over de middellijn. Toen een zestal minuten voor het rustsignaal de thuisploeg een vrije trap mocht nemen, werd deze voor doel gebracht, kwam Wout uit maar was te laat want de bal werd doorgekopt over hem naar het lege doel waar Jeroen de bal net voor of achter (met een groot vraagteken) de lijn kon ontzetten. De lijnrechter reageerde niet voor een doelpunt maar onder protest van Belzele ging de scheids toch ten rade bij zijn assistent en hij keurde toch de 1-2 goed. Zeker geen verdiende aansluitingstreffer want het was de eerste keer dat ze gevaarlijk konden zijn maar de ruststand stond wel op 1-2 met elf tegen tien spelers.

In de tweede helft hadden we geen problemen meer met de thuisploeg want zelden konden ze dreigen en wij gingen op zoek naar een veilige 1-3 voorsprong en die viel er ook toen Sander na 15 min speeltijd in deze helft een mistasten in de thuisverdediging kon afstraffen met een lob over de doelman en alhoewel nog een thuisspeler probeerde te ontzetten stak dezelfde lijnrechter nu wel zijn vlag in de lucht en werd het doelpunt goedgekeurd. Tien minuten voor tijd dikte Tom zijn doelpuntensaldo nog met ééntje bij en werd kort daarna nog eens aangetrapt in de zestien maar de niet goed leidende scheids zag er geen graten in.

Een verdiende zege voor onze rood-gelen alhoewel we ¾ van de wedstrijd met een man minder speelden tegen een zwakke tegenstander. Nu zaterdagavond ontvangen we om 19u30 langs de Kleine Warmestraat onze buren uit Eeklo. Supporters wees terug massaal op post om onze ploeg te steunen naar hopelijk terug een thuiszege.  FORZA SK MALDEGEM