FC Lembeke - FC Lembeke

Gespeeld op: 27-02-2022

Verslag

Lembeke – KSK : 2-4

Na wat mindere weken voetbalplezier trokken we zondag richting Lembeke. Een wedstrijd die we best zouden winnen om nog een zeg te hebben in de titelstrijd met in het achterhoofd dat de leider Destelbergen op Kleit speelde op hetzelfde moment.

We zagen de eerste vijftien minuten een evenwichtige wedstrijd. Toen na een kwartier een thuisspeler door de buitenspel werd geloosd moest doelman Wout een fout begaan buiten de zestien met gevolg de rode kaart, dus nog 75 min voetbal met 11 tegen 10. De beloftevolle Lucas werd opgeofferd om onze reservedoelman Kristof plaats te laten nemen onder de lat. De vrijschop, nochtans op een gevaarlijke plaats, werd in de muur getrapt. KSK moest zich nu wat anders organiseren en dat lukte wonderwel. Gaandeweg in het spel kwamen we meer in de wedstrijd en de thuisploeg kon niet profiteren van de man meer situatie. Af en toe moest Lembeke zelf fouten, al dan niet gefloten, maken om KSK af te stoppen. Vijf minuten voor de rust sneed Rob dan de zestien binnen en krulde de bal naar de verste paal tegen de netten. Misschien een terechte tussenstand bij de rust want de thuisploeg kon niet echt profiteren en KSK was op momenten de betere ploeg, maar de tweede helft zou nog moeilijk kunnen worden.

De tweede helft werd afgetrapt en de thuisploeg probeerde de druk op te voeren, maar kansen kregen ze niet op dat moment. Maldegem loerde op de counter met een sterk spelende Tom in de aanval. Toen die na 15 min druk zette op de laatste verdediger en de bal afsnoepte kwam hij alléén voor de doelman, en die maakte een strafschopfout. Gele kaart en de kans voor de SK om op 0-2 te komen. Rob klaarde de klus en zo stonden we 0-2 voor met nog een halfuur spel voor de boeg. Gewonnen spel hadden we niet want vier minuten later werd het 1-2. De thuisploeg geloofde er terug in en op dat moment voelde we toch dat we met een man minder speelde. Bepaalde spelers konden niet meer alles dicht lopen en de coach moest verse krachten brengen, toch werd een kwartier voor tijd het 2-2. Het zou toch niet waar zijn ….  Onze jongens rechtten de rug en kort erop werd Tom in de zestien aangespeeld en die trapte de 2-3 tegen de netten nochtans uit een scherpe hoek. Wat een vreugde op en naast het veld. De thuisploeg probeerde met nog tien minuten speeltijd de bakens te verzetten, kregen enkele goede kansen maar Kristof en de onze verdediging hielden het hoofd koel. KSK kwam zelf tot tweemaal toe met de ingevallen Fabrice met de  kans op 2-4 maar telkens trapte hij op de doelman. Spanning was te snijden… In de allerlaatste minuut zette dan Rob de kers op de taart met zijn derde treffer van de namiddag na een geslaagde solo.

We zagen vandaag een ploeg die gevochten heeft tot de laatste snik en de beste ploeg was over de ganse wedstrijd en een zeer verdiende driepunter meenam. Het goede nieuws kwam dan na het laatste fluitsignaal van bij onze buren uit Kleit die de leider ook een nederlaag aansmeerde. Met nog negen speeldagen te gaan krijgen we een spannende titelstrijd met Destelbergen als leider, onze jongens op 2 punten en Kleit op 3 punten. We staan nu voor enkele belangrijke wedstrijden in de toekomst. Binnen 14 dagen de verplaatsing naar de leider en dan de week erop de derby tegen Kleit. Dus supporters wees op post de komende weken met eerst nu zaterdag de thuiswedstrijd tegen Lovendegem met aftrap terug om 19u30. FORZA KSK