FC Kleit - FC Kleit

Gespeeld op: 07-11-2021

Kleit – KSK : 1-1

Afgelopen zondagmiddag onder ruime belangstelling stonden Kleit en de SK tegen over elkaar voor een wedstrijd voetbal. Na het behalen van de eerste periodetitel vorige week was de druk er wat af voor onze jongens maar verliezen op Kleit dat wilde niemand.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Maldegem na vijf minuten toen een hoekschop getrapt door Rob aan de eerste paal verlengd werd door Sander maar Tom aan de tweede paal trapte de bal over het lege doel. Daar moest de 0-1 op het scorebord gestaan hebben maar ja….

De thuisploeg Kleit voetbalde aardig mee en het spel ging goed over en weer. De eerste goede kans kregen de thuisploeg na goed een kwartier maar daar viel ook geen doelpunt. Voor de rest van de eerste helft had KSK het meest balbezit maar echte kansen kwamen er niet echt van en onze verdediging moest alert blijven voor de tegenstoten. Vlak voor het rustsignaal kreeg Kleit een vrijschop recht voor doel juist buiten de zestien. Pieter (ex SK) trapte en de bal veranderde van richting door de muur maar onze doelman Kristof kon nog net met een voetveeg de bal ontzetten. Ruststand dus 0-0

Maldegem begon het best aan de tweede helft en Kleit moest verdedigen. Druk verhoogde voor de Kleitse zestien maar erdoor geraken lukte niet. Kleit begon hoe verder de tweede helft verliep terug wat beter in de wedstrijd te komen maar echt dreigen konden ze niet. Toen Tom een 20 min voor tijd Fabrice door de buitenspel stuurde kwam die oog in oog met Jeffrey ( eveneens ex SK doelman) en plaatste de bal binnenkant paal tegen de netten. Op dat moment een verdiende voorsprong. Kort daarop trapte de thuisspeler Olivier ( ex SK) een afgeweken bal van buiten de zestien pardoes op de winkelhaak. Pech voor de thuisploeg. Met dit voorval haalde Kleit weer moed en begon de druk wat op te voeren. Toen vijf minuten voor tijd na balverlies bij ons terug een Kleitse speler de achterlijn haalde probeerde hij een voorzet voor doel te geven en Kristof verkeek zich op die bal en die verdween aan de tweede paal tegen de netten. Beide ploegen waren niet echt tevreden met deze stand en probeerden er nog wat meer uit te halen. Toen in de laatste minuut onze ingevallen Niels gelanceerd werd en de bal over Jeffrey lobte tegen de netten werd hij onterecht afgevlagd voor buitenspel. De stand wijzigde niet meer en iedereen was tevreden na een boeiende derby met één punt na een toch wel een wedstrijd waar beide ploegen kansen kregen. Met een 26 op 30 mogen we van een super start spreken in deze competitie.

Komende weekend spelen we uitzonderlijk, daar onze rode duivels op zaterdagavond spelen, een thuiswedstrijd om 15u tegen het laatste geklasseerde Evergem Belzele. Iedereen terug op post.