FC Assenede - FC Assenede

Gespeeld op: 04-10-2020

12 op 12 en alléén leider in het klassement

Zondagnamiddag verdedigden we onze gedeelde leidersplaats met Destelbergen op het veld van Assenede.

We startten met tegenwind en dat zagen we af en toe aan de ballen die niet bij de juiste speler terecht kwamen zoals bedoeld was. De thuisploeg probeerden met lange ballen en de wind in de rug hun spitsen te lanceren maar voorlopig bracht dat geen gevaar mee.

Toen Bryan na vijftien minuten, schuin voor doel op links, een vrije trap mocht nemen draaide hij de bal door het bos van spelers aan de tweede paal tegen de netten. De thuisploeg was aangeslagen en enkele minuten later kwam Rob voor de doelman maar hij plaatste zijn bal juist naast de paal aan de verkeerde kant. Toen Luigi vanop rechts een voorzet gaf trapte Tom de bal keihard tegen de kruising. Gaande weg herstelde Assenede wat het evenwicht. Op het halfuur lukte het dan toch voor de thuisploeg om de stand in evenwicht te brengen. Ze geloofden er terug in maar iets later werd Gilles door de buitenspel geloosd en hij trapte zonder complexen de 1-2 op het scorebord. Na de rust en met de wind in het voordeel hadden onze jongens de controle over de wedstrijd en de thuisploeg moest af en toe met enkele (zware) fouten ons halt toeroepen. Na twintig minuten kon Tom de 1-3 scoren en waren we terug wat op ons gemak. Tien minuten voor tijd was het moment van Sander aan gebroken toen hij op zijn minst zes tot zeven thuisspelers op een hoop dribbelde en de thuisdoelman voor de vierde maal een bal uit zijn netten liet halen. Onze trainer Philibert voerde nog enkele wissels door waaronder Emiel De Jaeger die zijn sterke wedstrijd met de beloften op vrijdag bekroond zag met een selectie op zondag. Met deze overwinning pakken we 12 op 12 en zijn we momenteel alléén leider na het gelijkspel van Destelbergen.

Het was terug een voetbalnamiddag waar we een beter KSK zagen dan de tegenstrever en ook een groep die enorm samen hangt.

Nu zaterdagavond om 19u30 zijn we de gastheer voor de ploeg uit Zomergem. Supporters wees op post. FORZA KSK MALDEGEM