DKW Evergem - DKW Evergem

Gespeeld op: 12-01-2020

Na onze nederlaag vorige week op Assenede waren de spelers en de trainersstaf op hun hoede voor deze verplaatsing naar DKW Evergem.Op een zeer klein veld en niet goed bespeelbaar door de vele oneffenheden werd er om 14u30 afgetrapt.Waren nog geen twee minuten bezig of de thuisploeg stond idem als vorige week reeds met een voorsprong op het scorebord, maar Wout kon nog met een reflex de bal over zijn doel tippen. KSK wilde wel op een vroege voorsprong komen en trok in de aanval. En dit loonde in de tiende minuut toen Pieter een mistasten in de thuisverdediging afstrafte en de stand op 0-1 bracht. De thuisploeg probeerde te reageren met meestal lange ballen richting de spitsen maar onze verdediging hield het spel in ons voordeel. Toen na 25 minuten een hoekschop van DKW niet 100% weggewerkt werd konden ze profiteren om de 1-1 op het bord te plaatsen. Geen twee minuten later stonden we weer op voorsprong toen Pieter een verre uittrap doorkopte en Jonas tussen twee verdedigers glipte en de bal overhoeks tegen de netten trapte. De rest van de eerste helft waren we baas op het veld maar scoren lukte niet alhoewel we nog enkele kleine kansjes kregen.Bij het begin van de tweede speelhelft bracht de thuisploeg twee nieuwe krachten tussen de lijnen en probeerden KSK in de verdediging te drukken. Dit lukte hem gedeeltelijk maar na tien minuten spel moest Thibo toch zijn tegenspeler onderuit halen in de zestien en de scheids legde de bal op de stip. De DKW-speler faalde niet en we stonden terug gelijk.De thuisploeg voelde dat er misschien wat meer in zat en kropen zeker niet in hun eigen schelp. Even later kreeg Pieter een kans om zijn tweede te scoren maar zijn bal werd van de lijn gehaald. Aan de overzijde mochten we een kaars branden toen een thuisspeler een bal tegen de netten trapte nadat Wout een schot pareerde in zijn voeten maar de lijnrechter stak zijn vlag omhoog voor buitenspel. Oef…Enkele minuten later scoorde Jonas zijn tweede van de namiddag toen hij op de juiste plaats stond om een afgeweken bal tegen de netten te duwen. In het laatste kwartier probeerde de thuisploeg nog alles om een derde keer te scoren maar onze ploeg hield stand en kreeg zelf in de allerlaatste minuut nog een strafschop na een hakfout op Pieter. Door de afwezigheid van Fabrice (examens) mocht Niels Crommen de 2-4 op het bord zetten.We wonnen deze wedstrijd zeker verdiend maar we hadden het toch op bepaalde momenten moeilijk met de tegenstander en het veld. Komende zaterdagavond hebben we de Meetjeslandse derby tegen de geburen uit Eeklo. Supporters en sympathisanten wees op post voor deze topper uit de streek. Afspraak om 19u30 in de Kleine Warmestraat. FORZA KSK MALDEGEM